Kosteloos onze keuken brochure ontvangen?
Ja graag

Page content

Ergonomie in de keuken

Ergonomie in de keuken

Ergonomie in de keuken is voor veel begrippen vatbaar, het gaat er vooral om dat de keuken is afgestemd op u.

De omgeving, in dit geval de keuken wordt aangepast aan de gebruiker waardoor het een gebruiksvriendelijke, veilige en comfortabele (werk)plek wordt. De keuken wordt hedendaags vaak gezien als leefkeuken, maar het belangrijkste van de keuken is nog altijd het feit dat het een échte werkplek is. In feite zijn er 3 zones te onderscheiden in een keuken, Spoelen, Koelen en Koken.

Tussen de 3 verschillende zones wordt voortdurend heen en weer gelopen. Een logische indeling voorkomt onnodig heen en weer lopen. De vaatwasser en de ingebouwde pedaalemmer dienen zo dicht mogelijk bij de spoelbak geplaatst te worden, pannen en kruiden in de buurt van de kookplaat. Daarnaast is ook de werkhoogte van belang, echter is deze voor iedereen anders. De ideale hoogte voor afwassen en snijden is hoger als de ideale hoogte tijdens het koken, en het roeren in de pannen. Voor de ultieme ergonomie bestaat de keuken uit twee hoogtes.

Ergonomie in de keuken speciaal voor u.

Hierin is alles mogelijk bij Keukencentrum Berkers, wij maken alles op maat. Ook op het gebied van aanpassingen voor mindervalide is er echt héél véél mogelijk. Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over.

Andere tips voor een betere ergonomie zijn:

  • Bouw de oven en magnetron in op werkbladhoogte of iets hoger, niet te laag dat voorkomt bukken én niet te hoog, dan lopen uw ellenbogen gevaar.
  • Lades en binnen-lades bieden veel meer overzicht dan kastjes.
  • Vaatwassers op hoogte met een ruime onderste korf biedt extra ruimte voor pannen, schalen en borden.

Heeft u geen tijd om naar de showroom te komen?

Dan is het natuurlijk mogelijk dat een van onze adviseurs bij u thuis aan de keukentafel aanschuift. Kunt u wel naar de showroom komen maar helaas niet overdag? Dan kunnen we u ook in de avonduren helpen. Klik hier om online een afspraak (zowel overdag, in de avonduren als bij u thuis) in te plannen met een van onze adviseurs.

Ad van de Meulenreek
'Een keuken die écht goed bij u past is veel belangrijker dan hoogte van de zogenaamde korting die u krijgt'. Wie kent ze niet? Van die grote keukenzaken waar het duizelt van de keukens, acties en onwaarschijnlijk hoge kortingen? U vindt er alles, behalve de oprechte interesse, persoonlijke aandacht en eerlijke raad van de echte keukenspecialist. Dat kan ook niet, de echte keukenspecialist vindt u alleen bij Uw KeukenSpeciaalzaak.

Comment Section

0 reacties op “Ergonomie in de keuken

Plaats een reactie


*