Kosteloos onze keuken brochure ontvangen?
Ja graag

Page content

Aangepaste keuken

Aangepaste keuken

De gemiddelde keuken in Nederland is zo samengesteld dat gebruikers die op een of andere wijze een beperking hebben niet optimaal gebruik kunnen maken van alle voorzieningen die de keuken biedt.

Daarom zijn er speciale aangepaste keukens waarvan het ontwerp en de inrichting wordt afgestemd op de beperkingen of juist de mogelijkheden waarmee de gebruiker te maken heeft. Wanneer voor u een zittende werkhouding in de keuken noodzakelijk is, is een ergonomische houding van groot belang.

 

Een ideale maatvoering zorgt ervoor dat uw schouder- en nekspieren niet extra worden belast. Om die reden combineren we in onze aangepaste keukens ergonomisch verantwoorde aanrechtbladen en fronten.Speciaal draaiende scharnieren zorgen ervoor dat de kastdeurtjes bijna volledig kunnen worden geopend. Hierdoor kunt u makkelijker in de bovenkastjes reiken en stoot u zich niet aan openstaande kastdeurtjes.

 Aangepaste keukens op maat

Er zijn verschillende mogelijkheden om een keuken aan te passen aan de mogelijkheden  die het dagelijkse leven de gebruiker biedt:

 • Een gedeelte van de keuken kan aanzitbaar voor een trippelstoel worden gemaakt. Hierbij wordt het aanrechtblad op de gebruikelijke hoogte aangebracht en wordt in plaats van onderkasten een terugspringende achterwand geplaatst. Voordeel van deze oplossing is dat huisgenoten van de gebruiker het aanrechtblad op de gebruikelijke hoogte kunnen blijven gebruiken.
 • Een andere manier van aanpassing is het (deels) onderrijdbaar maken van de keuken voor rolstoelgebruik. Om alle voorzieningen voor de gebruiker binnen handbereik te hebben wordt het aanrechtblad doorgaans tot ca. 10 cm. lager geplaatst. Ook de positie van wandkasten en inbouwapparaten als bijvoorbeeld de oven kunnen worden afgestemd op de mogelijkheden van de gebruiker.

Aangepaste keukens met hoog laag systeem

 • Omdat een dergelijke aangepaste keuken voor overige huisgenoten niet ergonomisch is zijn er mogelijkheden om de keuken door middel van een hoog/laag systeem in hoogte aan te passen.
 • Daarnaast zijn er nog allerlei gewenste aanpassingen mogelijk als:
  • Ondiepe spoelbak.
  • Kraan met lange bedieningshendel
  • Vaatwasser en/of koelkast op hoogte
  • Inductie kookplaten met tiptoetsbediening of juist met knop-bediening
  • Trekstang aan de voorzijde van het aanrechtblad.
  • Voorraadkasten met uittrekelementen
 • De tijd dat aangepaste keukens een eenvoudige, onpersoonlijke uitstraling hadden is bij Keukencentrum Berkers te Deurne voorgoed voorbij: er is een ruime keuze mogelijk uit fronten en aanrechtbladen in verschillende materialen en kleuren/dessins. Er staan ervaren adviseurs tot uw beschikking die goed inventariseren aan welke vereisten een aangepaste keuken moet voldoen en een passend ontwerp uitwerken.
Ad van de Meulenreek
'Een keuken die écht goed bij u past is veel belangrijker dan hoogte van de zogenaamde korting die u krijgt'. Wie kent ze niet? Van die grote keukenzaken waar het duizelt van de keukens, acties en onwaarschijnlijk hoge kortingen? U vindt er alles, behalve de oprechte interesse, persoonlijke aandacht en eerlijke raad van de echte keukenspecialist. Dat kan ook niet, de echte keukenspecialist vindt u alleen bij Uw KeukenSpeciaalzaak.

Comment Section

2 reacties op “Aangepaste keuken


Door hr schoemaker op 6 februari 2017

Beste Heer/Mevr Zou mij een offerte inclusief plaatsen en exclusief apperatuur kunnen doen van een aangepaste onderrijdbare keuken zgn wmo keuken (voor trippelstoel)


Door ankie sormani op 26 juli 2017

Zou u een offerte kunnen komen maken voor een aangepaste keuken, apparatuur is pas vervangen,Ik zit in een rolstoel

Plaats een reactie


*